Thursday, October 29, 2009

Linsestuing

Godt tilbehør til middagen eller lunsjen, enkelt og sunt.

Ingredienser (2 porsjoner)

1 dl grønne linser, bløtlagt i vann i 3 timer
1/2-1 buljongterning
1 hakket løk
1-2 kløfter hvitløk
1 ss smør
1 ss god olivenolje
1-2 ss balsamicoeddik

1. Bløtlegg linsene i noen timer, hell av vannet og kok opp linsene i 10 minutter. Hakk løken og surr den i smøret i en stekepanne sammen med knust hvitløk. Det skal bli mykt og blankt, men ikke brunt.

2. Hell vekk kokevannet til linsene, tilsett løken og buljongterningen, sammen med en knapp desiliter vann. Kok opp og la småsurre i 10 minutter til.

3. Sjekk konsistensen, stuingen skal ha en relativt tørr konsistens, så la putre litt uten lokk om den er for våt.

4. Trekk gryta av varmen og smak til med olivenolje og eddik.

Stuingen kan serveres varm som middagstilbehør i stedet for pasta/ris/poteter, eller den kan brukes til lunsjsalaten. Metter godt og er snill mot lommeboka.

No comments:

Post a Comment