Sunday, November 7, 2021

Scones a la Bristol.

 Jeg elsker te. Og jeg elsker tanken på perfekt Afternoon Tea med høyvalitets te, små og perfekte sandwicher med deilig fyll, småkaker, Victoria sponge og perfekte scones.

Scones finnes det tusen oppskrifter. Og ofte har man egne varianter. Men hvorfor gå over bekken etter vann, når Hotell Bristol har lagt ut sin oppskrift på absolutt perfekte scones, of de blir bedre av å bakes på forhånd og fryses?


Her er i alle fall oppskriften:

1 kg hvetemel

1,5 ss bakepulver

1/4 ss natron

1/4 ss salt

250 g kaldt smør

375 g crème fraiche

3 egg

250 g sukker


Bland alt det tørre minus sukker i en bakebolle. Skjær kaldt smør i terninger. Kna smør og tørre ingredienser sammen med kjøkkenmaskin i 10 min eller til det er jevnt blandet. Ikke overarbeid deigen.

Tilsett crème fraiche, egg og sukker og bland deigen til den henger sammen, ca 3 min.

Tilsett evt smakstilsetninger (feks appelsinskall, hakket sjokolade, julekrydder, små rosiner) om du ønsker dette.

Kjevle ut til 1,5 cm tykke skiver og frys ned over natta. Nå kan du legge de rå deigemnene i en lufttett boks i fryseren med matpapir mellom, eller steke noen.

Varm ovnen til 185 grader omluft. Ta de frosne deigemnene opp og plasser på et brett med bakepapir, og sett eett i ovnen. Stek i ca 15 minutter.

Server med syltetøy og pisket krem (eller clotted cream), lemoncurd eller bare litt smør.

Tuesday, March 2, 2021

Genpfersnitter

375 g hvetemel

375 g sukker

375 g smør

1 egg

250 g malte mandler

Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsett egget i smørblandinga, rør godt. Tilsett sikta hvetemel og malte mandler. Arbeid deige godt sammen. Dekk til og la den stå imkjøleskapet i ca en halv time.

Del deigen i ti like deler, trill ut pølser . Legg pølsene på bakepapir på steikeplata og klapp ut pølsene til ca ti cm brede lengder. Det er nok med tre lengder pr steikeplate. 

Steik lengdene på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl. Blir veldig sprøe og må håndteres forsiktig.

Smør bringebærsyltetøy på fem lengder og melisglasur på de andre fem. Legg lengdene med melis oppå de med syltetøy. Lag evt dekor på toppen med sjokoladestriper. Del opp i snipper og NYT.