Saturday, February 23, 2013

Kvæfjordkake

Kvæfjordkake

Til stor langpanne:
150 g smør/margarin
150 g sukker
6 eggeplommer
150 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
2,5 ts vailjesukker
ca 6 ss melk

Legg bakepapir i stor langpanne, la papiret gå godt over kantene. Smør og dryss lett med mel eller semulje.

Rør smør og sukker hvitt. Bland i eggeplommene, ett ad gangen. Ha i mel blanda med bakepulver og vaniljesukker i vekselsvis med melk.
Stryk røra jamnt utover i langpanne.

Marengs:
6 eggehviter
300 g sukker
ca 150 g grovhakka mendler til å ha på toppen.
Visp eggehvitene godt stive (for hand), visp i sukkeret litt etter litt, til det blir en stiv og tjukk masse. Stryk eggehvitemassen på toppen av røra, dryss over mandlene.
Steik kaka midt i ovnen i ca 25 min på 175 grader.
Avkjøl litt i forma før du trekker den på papiret over på eri ridt.

Fyll: Romkrem eller vaniljekrem.
Bruk 3,5 dl melk i vaniljekremen.
Bland inn litt piska krem når kremen er kald. Del kaka i to. Ha fyllet oppå den ene delen, legg den andre delen oppå.
Ikke lekker, men vanvittig godt...
Kaka kan fryses uten krem.