Tuesday, August 23, 2022

Gammeldags plommedessert.

 Enkelt, godt og genialt!

1/2 liter plommer, delt i to og stein fjerna.

2-3 ss godt smør

2-3 ss sukker, gjerne brunt

Hel stjerneanis, kanelstang, chili og vanilje etter ønske.

Evt konjakk, rom.

Iskrem, pisket krem, yoghurt smakt til med sukker og vanilje, eller pisket creme fraîche med vaniljesukker etter smak.


Varm en jernpanne og smelt smør og sukker til sukkeret er litt karamellisert. Legg i varme krydder etter smak og behag, og deretter plommene. La det hele steke/dampe til plommene er gjennomvarme og begynner å safte seg. Du kan evt helle i litt konjakk eller rom og sette fyr på dampen. Plukk ut krydderene og server med krem/iskrem til.


Tips: rens plommene nå på høsten og frys ned ca 1/2-1 liters porsjoner så kan du lage plommedessert på 1-2-3 i jula. Denne desserten er lun, søt og smaksrik.