Sunday, November 21, 2010

Clafoutis

En kjempedeilig dessert i slekt med pannekaka!

Ingredienser
1 1/2 dl mel
2 egg
(60 gram sukker)
2 dl melk
1/2 dl fløte
40 gram smelta smør
1/2 ts salt

400 gram sure kirsebær

1. Bland alle ingrediensene til pannekakerøra. Du kan også tilsette litt vanilje.

2. Hell røra i en paiform og dryss over 400 gram godt avrente kirsebær (bruk bær som har vært frosne, de slipper saft og blir derfor ikke så bløte).

3. Steik Clafoutisen i ovnen ved 160 grader i 30 minutter. Servér varm/lunken med enten yoghurt, krem eller vaniljeis. Et dryss med melis er også mulig om sukker er godtatt.

Variasjon
Om du bruker andre typer frukt og bær får du en Flaugnarde.

Julesmak:
Tilsett følgende:
1/2-1 gram safran
50 gram hvit sjokolade
50 gram hakkede mandler

Voksen smak:
Tilsett følgende:
2 ss cognac
50 gram hakkede mandler

Flaugnarde:
Bytt ut kirsebærene med lik mengde eple, fiken i cognac, svisker i armanac, pærer i rom eller noe helt annet.