Tuesday, February 3, 2015

Kake med appelsin, havre og kokos

225 smør/margarin
3 dl sukker
4 egg
4,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
revet skall og pressa saft av en stor appelsin
1 dl lettrømme
1 dl lettkokte havregryn
1 dl kokosmasse


Rør smør og sukker hvitt. Bland i egg, ett om gangen rør godt mellom hvert. Bland bakepulveret i melet, ha i mel, appelsinskall, appelsinsaft og rømme. Ha i kokos og havregryn til slutt.
Smør ei rund form, 22 - 24 cm i diameter, fyll i røra og steik kaka på nederste rill i 50-60 min ved 175 grader C.
Prøv med en kakepinne om den er ferdig.
La kaka stå i 15 min i forma, løsne rundt kanten, hvelv kaka på ei plate. La stå til ho er kald, da blir ho saftig...
Ha på melisglasur, eller bare strø litt melis over.
Godt med en klatt krem til, gjerne med litt revet appelsinskall i kremen....