Tuesday, March 2, 2021

Genpfersnitter

375 g hvetemel

375 g sukker

375 g smør

1 egg

250 g malte mandler

Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsett egget i smørblandinga, rør godt. Tilsett sikta hvetemel og malte mandler. Arbeid deige godt sammen. Dekk til og la den stå imkjøleskapet i ca en halv time.

Del deigen i ti like deler, trill ut pølser . Legg pølsene på bakepapir på steikeplata og klapp ut pølsene til ca ti cm brede lengder. Det er nok med tre lengder pr steikeplate. 

Steik lengdene på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl. Blir veldig sprøe og må håndteres forsiktig.

Smør bringebærsyltetøy på fem lengder og melisglasur på de andre fem. Legg lengdene med melis oppå de med syltetøy. Lag evt dekor på toppen med sjokoladestriper. Del opp i snipper og NYT.