Thursday, March 11, 2010

Skyrkake med bær

Skyr er et ganske nytt yoghurtaktig produkt fra q-meieriene, og nå har de nettopp kommet med en naturellvariant. Mmm, kake! bør man alltid tenke da.


Ingredienser:
1/2 porsjon havrekjeks (oppskrift finner du her)
2 bokser skyr
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
Assorterte bær etter eget ønske
1. Lag (halv porsjon) havrekjeks som beskrevet i oppskriften, men smør deigen jevnt utover en smurt springform i stedet for å lage kjeks ut av den.

2. Avkjøl kjeksbunnen i kjøleskapet, mens du pisker kremen. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene som skal piskes inn i kremen. Vend skyren i vaniljekremfløten. Sett inn i kjøleskapet.

3. Når kjeksbunnen er kald, bres vaniljekremskyren utover bunnen. Sett igjen i kjøleskapet i minst 3-4 timer; helst over natta. Kaka kan også settes i fryseren, den er mer kremaktig og ikke så fast som vanlige ostekaker, så den kan godt brukes som iskake.

4. Før festen skal begynne, strør du bær utover på en kunstferdig og vakker måte. Litt sitronmelisse eller mynte kan heller ikke skade. Omnomnom!