Sunday, November 15, 2009

Avletter

Til jul trengs det julekaker, men er man sukkerintolerant, er det ikke mange småkaker som duger. Heldigvis finnes det noen få, avletter er en av disse.

Ingredienser (ca 90 stk)
3 dl kremfløte
3 dl melk
3 dl vann
2 dl byggmel
6 dl hvetemel
3 dl (lett)rømme
1/2 ts salt

1. Pisk kremfløten stiv, og rør inn melk og vann. Visp deretter inn melet, litt av gangen. La røra stå kaldt og tildekket i kjøleskap over natta.

2. Bland inn rømme og salt rett før du skal steike avlettene.

3. Legg en spiseskje røre i et varmt avlettjern, og steik til kaka er pent gyllen på begge sider. Det tar en del tid, så vær tålmodig!

4. Ta ut kaka, og legg den under press til neste kake er ferdig slik at den holder seg flat og fin. Steik opp resten av røra som beskrevet.

5. Legg avlettene i en helt tett boks, de bør stå tørt og kjølig.

1 comment: