Saturday, November 28, 2009

Tyrkisk linsesuppe


For å vokse og bli både stor & sterk, er protein alfa, omega, delta, gamma, osv. Dessverre er kjøtt dyrt og studenter fattige, heldgivis er belgfrukter proteinfulle og tyrkisk linsesuppe godt, enkelt, billig og temmelig raskt! Denne oppskriften gir nok mat til 4 skrinne studenter når man har mye godt brød til.

Ingredienser
2 dl røde linser
1 stor løk
1 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 terning grønnsaksbuljong
1/2 ts salt
1 ss tomatpuré
1 ts tørket mynte

2 dl yoghurt naturell

1. Skyll linsene godt. Små linser som de vanlige rød trenger ikke å stå i vann i timesvis; skylling holder. Finhakk løk og hvitløk, og fres blankt i olivenoljen. Tilsett så linsene.

2. Tilsett så resten av ingrediensene (ikke yoghurten!) og kok opp. Når suppa har kokt opp, skru ned til middels varme og la koke under lokk i 15 minutter.

3. Server rykende varm med en dæsj yoghurt på toppen, og massevis av tyrkisk brød eller anna godt brød til.

No comments:

Post a Comment