Saturday, November 28, 2009

Findus fiskesuppe - thai quick fix


Når dagene blir korte og kulda setter inn, er det godt med noe ordentlig varmende å knaske/sutte/slafse på. Problemet er bare at disse mørke, hustrige dagene ofte sammenfaller med eksamenslesing og generelt dårlig med tid til utfoldelse og selvrealisering på kjøkkenet. Så me juksar litt!

Du starter med dette traurige oppkommet fra frysedisken på rimi:


og, på magisk vis ender du opp med denne fristende herligheten:


Ingredienser
1 pk frossen fiskesuppe fra Findus
1 lime
2 små sitrongress
3-4 hvitløkfedd
en temmelig stor bit frisk ingefær
1 rød chili (evt 2 grønne)
1 boks kokosmelk

Eventuelt: Fersk koriander, ekstra grønnsaker av eget ønske (f.eks. en paprika, en pk sukkererter, 2-3 vårløk, fennikel, eller andre grønnsaker du har et asiatisk forhold til), ekstra fisk eller kanskje aller helst scampi

1. Sett over suppa. Lag den med melk; men erstatt noe av melka med kokosmelk.

2. Hakk hvitløk og ingefær veldig fint, slik at det nesten blir en klissete smørje. Sleng det i suppa. Alt krydderet til denne suppa bør smakes til; men det er fint å i alle fall bruke 3-4 cm av ingefærrota.

3. Hakk sitrongress og chili i passelige små, dekorative biter. Kast i gryta sammen med saften fra 1 lime og kanskje til og med litt revet limeskall hvis du tør.

4. Når du har kommet så langt, har fiskesuppa kanskje akkurat rukket å koke opp. Da kan du eventuelt tilsette grønnsaker i passelig små skiver, fiskebiter og/eller scampi. Suppa skal koke i et par minutter. Har du koriander, er det bare å hakke litt grønske og strø det vakkert over suppa når den er ferdig.

For den virkelige asiatiske følelsen, kan du servere herligheten med klissete jasminris (i separate boller) og utsette deg selv (og eventuelle gjester) for overlevelseskurs med spisepinner og slurping av suppesaft rett fra suppebollene. Mmm! =)

No comments:

Post a Comment