Thursday, October 29, 2009

Enda en blogg ser dagens lys

Dette blir min andre blogg, og den skal kun handle om ene eneste ting: mat. Jeg kan like godt innrømme det. Jeg er et matvrak. Dessuten reiser jeg tydeligvis mye, og ofte glemmer jeg igjen min håndskrevne elskling av en kokebok. Andre ganger snubler jeg over fantastiske oppskrifter, men får aldri med meg dem videre. Jeg er heller ikke en person som aldri klarer å dele på en oppskrift, her kan alle få inspirasjon og komme med ideer..

Det at jeg har titulert bloggen til min søster, har ene å og alene med å gjøre at hun, som meg, er matglad. Men dessuten også intolerant mot sukker. Festlige høytider blir litt mindre skinnende om en person ikke får delta på riktig ved matbordet. Derfor vil jeg legge ut en del alternative oppskrifter, som er festlige, gode og lekre, men uten sukker eller sukkererstatninger. Jeg er nemlig fan av at maten er det den utgir seg for å være, og bruker helst rene ingredienser. En vegetarrett skal være vegetarisk, å bruke veganerbacon og vegetariske quornfileter og soya"biff" blir for meg feil. Det samme gjelder når jeg lager alternativer til søte kaker og desserter.

Bon Apetit!

EDIT:
Selv har jeg blitt laktoseintolerant "på gamle dager". Derfor inneholder oppskriftsboka fler og fler oppskrifter som jeg har prøvd med laktosefrie ingredienser (og fått til).

No comments:

Post a Comment