Thursday, October 29, 2009

Ostekake med kaviar

Her er oppskriften på en litt annerledes ostekake som egner seg på et hvert festbord, især for de som er lei sukker eller ikke kan spise det. Den er overraskende god!

Bunn
75 gram smør
12 digestivekjeks eller usøtede havrekjeks

Fyll
3 ark gelatin
4 dl Créme fraiche 15%
5 dl revet ost (originaloppskriften bruker Norrmejerier Krutrök, en ost smaksatt med bl.a. akevitt. Jeg foreslår vellagra Jarlsberg eller en annen sveitserost)
1 dl hakket gressløk
Salt og pepper

Garnering
75 gram kaviar (lodderogn, limfjord eller annen kaviar)
1 sitron
gressløk

1. Smelt smøret, knus kjeksen og bland sammen i en foodprosessor. Trykk kjeksblandingen ut i en rund form (Ø 24 cm), og sett kaldt i ca 30 minutter.

2. Legg gelatinen i en smørsmelter eller annen liten kasserolle med litt kaldt vann, og la det stå. Bland crème fraiche med ost og gressløk, smak til med salt og pepper, og evnentuellt litt urter eller akevitt.

3. Hell vannet av gelatinen og smelt den forsiktig over lav varme, rør ned litt ostemasse i den smeltede gelatinen, og bland godt. Hell så gelatinosteblandingen i resten av osten, og bland det godt.

4. Bre ostemassen over kjeksbunnen, dekk med plastfilm og sett kaldt i minst en time.

5. Garner ostekaka med generøse klatter kaviar, og grovt klippet gressløk over. Ha sitronkløfter ved siden av, slik at man kan smake til med litt sitron om man vil.

Kaka egner seg veldig godt til koldtbord og som forrett til inntil 12 personer.

No comments:

Post a Comment