INGREDIENSER:
1. dag: I dag har du fått Herman, ca 5 dl kakerøre. Herman vil bo i en stor bolle, dekka med et løst lokk eller et kjøkkenhåndkle, på et lunt sted.
2. dag: Rør i ham med en sleiv. Sett ham gjerne i kjøleskapet nå, spesielt om det er varmt ute.
3. dag: Som i går.
4. dag: Hermann er sulten! Gi ham 2,5 dl melk, 2,5 dl mel, 2.5 dl sukker, og sett ham lunt igjen.
5. dag: Rør i ham. La han stå lunt.
6. dag: Som i går, men du kan la ham bo i kjøleskapet fra nå av.
7. dag: Som i går.
8. dag: Som i går.
9. dag: Hermann er sulten igjen. Gi ham det samme som sist. Del ham i 4 like store deler og gi 3 av dem til vennene dine. Hermann nr 4 får bli hos deg. Kopier oppskriften og gi ett eksemplar til hver av dem som får en bit av Hermann.
10. dag: Hermann er kjempesulten. Gi ham:
- 1,5 dl nøytral olje
- 2,5 dl sukker
- 3 egg
- 3,5 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 ts kanel
- Evt en neve rosiner
- 3-4 stk store epler i biter
- evt litt hakka mandler, litt sukker eller kanel til topping
---
TIPS:
- Om du har fått en porsjon med Herman vennskapskake, og er veldig kakesulten med en gang (og ikke orker å dyrke fram ny deig) kan du mate ham med kjempemåltidet han skal ha dag 10 direkte. Da bruker du opp hele Herman med en gang.
- Har du bare mulighet til å gi bort Herman til en venn, så deler du Herman i 2 like deler allerede dag 5, etter å ha mata ham med litt mindre melk, mel og sukker enn hva som står i oppskriften på dag 4; knappe 2 dl av hver holder.
- Får du ikke gitt bort Herman og det blir for mye å bake opp hele ham på en gang, så kan han fryses ned i en godt rengjort melkekartong som er klipt ned til nedenfor helletuten. Ha i ca en porsjon (5 dl) i hver kartong. Dekk godt med plastfolie som teipes fast. Og husk å skrive "HERMAN" på pakken! Tin opp Herman og mat ham/lag kake av ham når det passer deg.
- Om du vil starte opp en egen Herman kakedeig, så bruker du noen teskjeder hvetesurdeig, ca 5 gram fersk gjær, 2 dl hvetemel, 2 dl melk og 2 dl sukker, og later som om du er på dag 1 herfra (men du kan ikke begynne å bake Hermann før det har gått 10 dager da).
- Herman bobler og lukter litt rart av gjær og eddik. Om han plutselig slutter å boble, er han død. Hold i så fall begravelse i do.
No comments:
Post a Comment