Sunday, December 28, 2014

Laktosefri karamellpudding

Laktosefri karamellpudding er vanskelig. Etter to forsøk som skilte seg (bunnen ble dessuten pipete), fant jeg endelig ut hvordan jeg skulle jukse til den med laktosefri melk og fløte.

  • 1,5 dl sukker
  • 7 dl fløtemelk (feks 1 dl kremfløte - 6 dl H-melk)
  • 3 ss sukker
  • 2 ss vaniljesukker
  • 4 store egg
  • 1 ts maizenna
Smelt sukker i en jernpanne og glasér en brødform på 1,5-2 liter. Kok opp fløtemelk, maizenna, sukker og vaniljesukker i en kasserolle. Pisk eggene og spe med fløtemelken under omrøring. Sil blandingen og ha den i brødforma. Varm ovnen til 110 grader og sett ei langpanne med kokende vann på nest nederste trinn. Sett puddingen i vannbadet og bak puddingen i ca 1,5 time. Sjekk om den er klar. Avkjøl og hvelv puddingen på et avlangt fat. Det kommer til å følge med ganske mye karamellsaus når du hvelver puddingen! Serveres med lettpisket fløte smakt til med karamellsaus.

---
Tips
  1. Kok ut steikepanna med littegranne vann, så får du mer karamellsaus! Kan brukes til å smake til kremen.
  2. Om du bruker vanlig fløte og melk, dropp maizennaen. Den er bare der for å stabilisere melka som "ikke vil" når det er laktosefri melk i puddingen.
  3. Smak gjerne puddingen til med litt kanel eller kardemomme, eller appelsinskall!

2 comments:

  1. Takk for oppskrifta! Den vart skikkeleg god, eg lagde ei med di oppskrift og ei av Tine si oppskrift og dei vart omtrent like gode.

    Kan sterkt anbefalast.

    ReplyDelete
  2. Takk for oppskrifta, ditta blir tredje jula eg lager den og heile familien er glad i den.

    ReplyDelete