Saturday, December 8, 2012

Sjokoladepudding

Freia kan ta seg et stev, for denne her er mye bedre!

  • 1 plate (100g) mørk sjokolade (70%)
  • 2 dl helmelk eller fløte
  • 3 ss kakao
  • 1 liter melk
  • 1 dl maizenna
  • 1 dl sukker
  • en klype salt
  • 2 ts vaniljesukker
 Smelt sjokoladen og den første delen av melka i en gryte. Tilsett resten utenom vaniljesukkeret og gi det hele et oppkok. Kok til puddingen tjukner, men pass på at du rører godt fra bunnen sånn at ingenting brenner seg! Rør ned vaniljesukkeret når du har tatt gryta av varmen. Hell puddingen i 6-7 porsjonsskåler som du har skylt med kaldt vann først (da blir det lett å velve puddingen ut når den er kald). Dryss lett med sukker eller legg over plastfolie og sett til avkjøling til puddingen er helt kald..

Serveres med vispa krem og vaniljesaus, ta imot folkets stående ovasjoner.

Alternativ:
Rør ned 1/2 dl espresso i puddingen samtidig som du har i vaniljesukkeret. Ta i tilfelle bort 1/2 dl av melka.

No comments:

Post a Comment